Budowa domu
-
- Młodsza Forumowiczka
Re: Budowa domu
Dziewczyny, a co będzie najlepsze na alejki w ogrodzie? Planuję wysypać je żwirem, koleżanka z kolei ma go u siebie i wygląda to naprawdę bardzo elegancko 

Ja jestem juz po budowie domu i powoli sie wprowadzam
troche żałuję że nie skorzystałam z oferty na projekt domu z firmy MG Projekt. Jest to bardzo profesjonalna pracownia architektoniczna z bardzo pokaźnymi rabatami, więc jeżeli jeszcze nie wybrałeś wykonawcy to polecam Ci sie zapoznać. Nie żebym nie była zadowolona z domu postawionego przez inną firmę, ale perspektywa ich promocji do mnie przemawia 

Budowa domu to duże przedsięwzięcie, trzeba wszystkiego dopilnować na własną rękę. Jakbycie byli na etapie wyboru stolarki okiennej i drzwiowej, to drutex warto mieć na uwadze. Mają nowoczesne produkty, bardzo dobre jakościowo, ale oferują przystępne ceny. Warto stawiać na polskich producentów, sprzedają też rolety zewnętrzne nakładane i adaptacyjne.
Najpierw trzeba zacząć od wyboru projektu z którego skorzystamy budując. Ja zaufałem projektowi który kupiłem, gdyż dom urzekł mnie swoją prostotą oraz genialnym rozplanowaniem przestrzeni wewnątrz. Myślę że jest skrojony idealnie pode mnie.
Podczas budowy domu na pewno przyda Ci sie dobry producent przewodów, którymi przeprowadzisz instalacje w domu, ja również będę sie zaopatrywac tutaj w kilka gumowych przewodów które bedę mogła wmurować w ściane z kablami instalacji elektrycznej. Jest ot bardzo ciekawa oferta która mnie bardzo zainteresowała.
My musieliśmy aż dwa razy zmieniać ekipę budowlaną! Ciśnienie mi skacze jak to sobie przypominam
Co do budowy domu to na pewno warto będzie zainteresować sie kupnem na własność takich rzeczy jak drabiny oraz rusztowanie, pożyczać sprzet jest cięzko i zazwyczaj mozna nieźle popłynąc na uszkodzeniach które mogą powstać.
Przy okazji tego tematu, może ktoś mógłby polecić mi jakiegoś dobrego projektanta? Najlepiej jeśli będzie się też specjalizował w aranżacji biur itp. 

Przy budowie domu trzeba też pamiętać o trwałych rurach kanalizacyjnych, to dość ważny element. Od siebie polecam rury PVC z Wiplast, są naprawdę wytrzymałe i ten producent ma je w dobrej cenie. A realizują zamówienia szybko i bez problemu.