Skrzepy krwi podczas miesiączki
Skrzepy krwi podczas miesiączki
witam! od jakiś paru miesięcy zawuważyłam że podczas miesiączki częto mam skrzepy ciemnej krwi. Czasami są on duże, czasmi małe. Jakie mogą być tego przyczyny i czy powinnam się tym przejmowac??
Re: Skrzepy krwi podczas miesiączki
Najlepiej będzie zapisać się do ginekologa na badanie ginekologiczne. Ginekolog zobaczy na badaniu usg przy przypadkiem nie masz mięśniaka macicy albo polipa. A one mogą powodować skrzepy krwi. Skrzepy bardzo często pojawiają się również w chorobie zwanej endometriozą ( razem z bólem). Powodów takiego stanu rzeczy jest bardzo wiele.
Sama mialam po tym jak założyłam sobie wkładkę domaciczną Jednak potem sie to na szczęście unormowało.
Sama mialam po tym jak założyłam sobie wkładkę domaciczną Jednak potem sie to na szczęście unormowało.
Tak, z tym się całkowicie zgadzam, trzeba iść do ginekologa bo przyczyn może być wiele a rozwiązanie nieraz bardzo proste, czytałam o przyczynach i jeśli szybko umówisz się na wizytę i zastosujesz do zaleceń lekarza, wkrótce będziesz mogła zapomnieć o problemie obfitych miesiączek, co zdecydowanie poprawi Twój komfort i samopoczucie.
W takiej sytuacji najlepiej iść do ginekologa i porozmawiać o hormonalnej antykoncepcji bo ona pomaga pozbyć się tej bardzo uciążliwej dolegliwości, wiele kobiet się decyduje na takie rozwiązanie.
Takie rzeczy najlepiej konsultować z lekarzami !
Nie ma sie co martwic na zapas tylko lepiej isc do lekarza i skonsultowac nasze objawy, gdy cos nas niepokoi. To nie musi byc nic strasznego, ale uspokoimy sie, jesli lekarz powie, ze wszystko jest w porzadku. Chodzicie regularnie do ginekologa?
Lepiej udaj się do ginekologa i opowiedz o tym...