Ograniczenie komputera u 9-cio latki
Ograniczenie komputera u 9-cio latki
Chciałam się Was zapytać jakie wprowadzacie ograniczenia dla swoich dzieci głównie chodzi mi o komputer? Córa przesiedziałaby oczywiście cały dzień przed monitorem ale ja jej dozuję maks 2x po 2 godziny dziennie w weekendy a w dni szkolne maks 2 godziny i koniec! Czy nie przesadzam? 

Re: Ograniczenie komputera u 9-cio latki
To chyba całkiem dobre rozwiązanie mój też przesiedziałby cały Boży dzień przed grami i naszą klasą ale nie ma tak dobrze
Po za tym codziennie go gdzieś wożę albo treningi oyama albo sks albo basen w weekendy więc nawet nie ma kiedy siedzieć i ślepić się w ten ekran hihi

Nie no ograniczenia muszą być bezwzględnie kochana
Mam dwójkę dzieci i każde z nich miało w pewnym wieku lub ma teraz jeszcze ograniczenia co prawda nie na komputer bo młodsze (córa 4 latka) nie korzysta jeszcze z komputera -nie dopuszczam jej, ale na plajstajszyn jak najbardziej. 1-2 godzin dziennie w weekendy tak jak i Ty pozwalam trochę dłużej

U mnie na szczęście Hania nie ma nadmiernej chęci na komputer. Przeważnie jest tak: szwenda się po mieszkaniu jak ja lub mąż siedzimy przed komputerem i jojczy ,że chce pograć. Jak ją się puści do komputera, to przeważnie po około godzinie, już ja słychać ze swojego pokoju jak się bawi 

Oj, nigdy nie byłam dobra z informatyki, a obsługa komputera to dla mnie czarna magia. Bez informatyka ani rusz
Na szczęście mój znajomy we wszystkim mi pomaga.