Fitness dla mam z dziećmi
-
- Świeżynka
Fitness dla mam z dziećmi
Witam serdecznie wszystkie panie. Moje dziecko ma już pół roku, a ja chciałabym wrócić do aktywności fizycznej. Zastanawiałam się więc, czy nie zapisać się na zajęcia dla mam z dziećmi. Jednak nie wiem czy to dobry pomysł. Czy któraś z udzielających się tutaj mam chodziła na takie zajęcia? Jakie są Wasze doświadczenia w tej dziedzinie ? Uważacie że warto ? Nie wiem czy na takich zajęciach będę miała wystarczająco możliwości żeby się poruszać, zamiast zajmować nieustannie dzieckiem. Możecie polecić jakieś kluby z takimi zajęciami w Poznaniu ?
Re: Fitness dla mam z dziećmi
Ja w sumie nie wiem czy są zajęcia gdy mamy tak małe dziecko ze sobą.
Wiem, że na pewno są takie specjalne zestawy ćwiczeń, ale nie wiem, czy są takie kluby i jeszcze dodatkowo: nie wyobrażam sobie, żeby przy większej grupce mam z dziećmi to była chwila przyjemności
myślę, że mogłoby być głośno i bardzo wesoło 

Nie wiem czy takie zajęcia przyniosą wymierne korzyści, bardziej będziesz biegała na maluchami które sie będą ganiać niż samo ćwiczenie..
Bardzo dobry pomysł
Uważam, że prawidłowe nawyki powinno się kształtować od najmłodszych lat. Czym skorupka za młodu...

Wydaje mi się, że w internecie są takie filmiki, jak wykonywać ćwiczenia z dziećmi. Uważam, że fajna sprawa, można się zainspirować.
U mojej żony na siłowni jest specjalny kącik zabaw dla dzieci
-
- Świeżynka
U nas w mieście nie ma takiego fitnessu
A powinien być - wiele moich koleżanek przestało ćwiczyć z powodu dzieci. A wszyscy wiemy jak trudno wrócić do formy po ciąży.