Cellulit na brzuchu
-
- Młodsza Forumowiczka
Cellulit na brzuchu
Macie może jakieś sprawdzone sposoby, aby pozbyć się cellulitu na brzuchu?
-
- Forumowiczka
Re: Cellulit na brzuchu
Dobry olejek nawilża skórę i trochę pomaga to na cellulit. Poczytajcie sobie np. o tym olejku olejek kameliowy. Ja go stosuje i nie narzekam 

Z cellulitem czasem ciężko sobie poradzić . Ja chyba skorzystam z pomocy salonu kosmetycznego w walce z pomarańczową skórką. Znalazłam taki salon Twoje Zacisze, gdzie można wykonac zabiegi wyszczuplania, które także pomagają w redukcji cellulitu. Sama już nie mam pomysłów jak się go pozbyć. Wizyta w salonie to chyba jedyne rozwiązanie.
Najlepszym najbardziej skutecznym i najtwarszym sposobem jest usuniecie cellulitu przy pomocy fal radiowych... Ja takiemu zabiegowi poddalam sie w Mirackim w Wawie i to byla najlepsza moja decyzja... nogi mam piekne, nie wstydze sie siebie i czekam na lato by w koncu wyjsc w krotkich spodenkach
No niestety dziewczyny umówmy się... jeśli ktoś juz ma cellulit to tej potwornej skórki nie pozbędziemy sie ćwiczeniami i dieta a zwyczajnie trzeba ja wygladzic... Ja po ciąży rozbijałam tkankę tłuszczową tą falą akustyczną. Praktycznie bezbolesnie i bezinwazyjne, a nawet bym zaryzykowała teorię, ze dla mnie to bylo dosyc odprężające 

Z domowych sposobow to za wiele nie znam bo u mnie sie poprostu nie sprawdzily.. ale pomogla mi dr Anita tarajkowska Olejnik z kliniki Melitus w Warszawie, która jest świetnym dermatologiem, zna się na rzeczy i wie co robi. Taki zabieg moge polecic ci z czystym sumieniem bo wiem ze jest skuteczny
Wydaje mi się, że najlepiej wynająć trenera personalnego !
Kremy to tu za wiele nie zdziałają, jakoś nie mam do nich przekonania. Już aktywność fizyczna bardziej jest dla mnie skuteczniejsza, chociaż nie zaszkodzi stosować i to i to dodając jeszcze do tego odpowiednią dietę. Jednak generalnie kiedy naczytałam się o doświadczeniach osób, które są po specjalnych zabiegach i w ten sposób szybko pozbyły się cellulitu, to mnie też w tym kierunku pociągnęło. Zainwestowałam w profesjonalny zabieg w salonie Spa i mogę powiedzieć, że pozbyłam się problemu. Efekt jest naprawdę spektakularny, skóra gładka i jędrniejsza. Kremy teraz podtrzymują tylko te rezultaty.
W walce z celulitem sprawdza się Endermologia. Dzięki temu zabiegowi celulit zostaje zredukowany, a rozstępy ulegają spłyceniu. Zabieg jest polecany przy celulicie tłuszczowym i wodnym. Moim zdaniem warto korzystac z osiągnięć medycyny estetycznej.