Ozonowanie na roztocza?
Ozonowanie na roztocza?
Hej. Mam problem z alergią na kurz i kicham niezależnie czy odkurzyłam czy nie. Poszperałam trochę w sieci i znalazłam info o ozonowaniu. Zastanawiam się czy by nie spróbować. Czy któraś z was robiła coś takiego?
Re: Ozonowanie na roztocza?
Ja robiłam już kilka razy. U mnie chłopak ciągle kicha i dlatego co jakiś czas ozonujemy, poprawa jest rzeczywiście, także polecam spróbować:) jak szukasz firmy z Warszawy, to sprawdź sobie Airozone, my z ich usług korzystamy.
Dziękuję! Sprawdzę. Czyli rozumiem, że ozonowanie rzeczywiście jest dobrym sposobem jak ktoś ma alergię na kurz? Pokładam w tym nadzieję. A ta firma Airozone, to jak to wygląda, oni przyjeżdżają i co dalej?
Tak. Działa. A wygląda to tak, że umawiasz się z firmą na konkretny termin i godzinę i oni do Ciebie przyjeżdżają ze sprzętem. Nie możecie być obecni podczas ozonowania, więc trzeba wyjść na jakieś dwie godzinki z domu, na obiad można iść albo do kina, na spacer, a oni w tym czasie działają, po wszystkim wietrzą. I jak wracacie jest już po wszystkim, świeżo i przyjemnie:) i bez roztoczy:)
Jak długo utrzymuje się taki efekt? W moim domu też wszyscy są alergikami, ale na szczęście regularne sprzątanie dobrze się sprawdza. Swoją drogą, już kilakrotnie polecano mi odkurzacz Ultra Vortex od Hoovera do czyszczenia materacy, łóżek czy kanap. Radzi sobie z kurzem, roztoczami, alergenami, a także z zabrudzeniami.
wedlug mnie lepiej zainwestowac w odkurzacz centralny - poradzi sobie skutecznie z kazdym takim problemem.
z tego co wiem to to działa, mój znajomy kiedyś cos takiego kiedyś zrobił i naprawdę przyniosło to efekty.
Nigdy nie miałam z czymś takim styczności...
To spróbujcie
efekt ozonowania utrzymuje się parę miesięcy spokojnie, ale wiadomo że sprzątać trzeba całkiem często
to jednak nadal podstawa.