Nieregularny okres oznaką kłopotów z poczęciem dziecka?
Nieregularny okres oznaką kłopotów z poczęciem dziecka?
Od jakiegoś czasu planuję ciążę. Wiem, że jestem na to gotowa i mój mąż także. Niestety ostatnio miałam bardzo dużo stresów, przez co przesunął mi się cykl miesiączkowy. W pewnym momencie jeden okres nie nadszedł. Potem było wszystko normalnie, aż w końcu znów okres się nie pojawił. Zaczynam się zastanawiać, czy tak bardzo nieregularny okres może być oznaką kłopotów z poczęciem dziecka? Lekarka uważa, że dopóki nie zaczniemy się starać z mężem naprawdę, nie ma potrzeby wykonywać badań na płodność. Czy powinnam się z nimi rzeczywiście wstrzymać czy się domagać?
Re: Nieregularny okres oznaką kłopotów z poczęciem dziecka?
Jeśli jesteście na etapie starania się o dziecko, to polecam wejść Wam na stronę plodnosc.pl/starania, aby po prostu dowiedzieć się coś więcej i aby sprawdzić, jakie tak naprawdę są szanse. Przede wszystkim nie należy się poddawać, gdy coś nie idzie po naszej myśli. Wtedy jest spora gwarancja, aby zajść w upragnioną ciąże.
Okres trzeba wyrównać, wcale jednak nie musi to świadczyć o tym że będzie problem z zajściem w ciążę. Ja miałam nieregularne miesiączki, dostałam na to tabletki belara, to antykoncepcja hormonalna. Po odstawieniu w ciążę zaszłam, miesiączki zrobiły się regularne. Nie ma co się stresować na zapas 

-
- Forumowiczka
Wiesz co ja też miałam nieregularny okres i dostałam takie kapsułki Ovarin od ginekologa na wyrównanie problemów z hormonami. Tutaj możesz dokładniej o tym poczytać - https://ovarin.pl/ Naprawdę warto bo u nas po 3 miesiącach stosowania już byłam w ciąży